/ декември 2, 2019/ За родители, Институции, Новини, Статии/ 0 comments

Автори: Sian Griffiths and Joani Walsh

1 декември 2019, 12:01am, The Sunday Times

УКАЗВАТ НА УЧИЛИЩАТА ДА ВКЛЮЧАТ ЛЕСБИЙСКИ, ГЕЙ И ТРАНССЕКСУАЛНИ ТЕМИ /LGBT-ТЕМИ/ ВЪВ ВСИЧКИ УРОЦИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ПЕТГОДИШНИ ДЕЦА

     Докато се нагнетява напрежение по отношение на учебния план за уроците по сексуално образование (RSE), групата за натиск Стоунуол /Stonewall/ смята че трябва да се отиде по-далече.

     Stonewall предлага знамето с цветовете на дъгата – символ на LGBT движението, да се използва за преподаване на цветовете на децата.

Деца до пет години трябва да бъдат обучавани по лесбийски, гей и транссексуални проблеми във всеки предмет, съгласно указания, издадени на началните училища.

     Факултативното ръководство за кампанията е издадено от групата Stonewall, така че да съвпадне с новите уроци по сексуално образование (RSE), които ще влязат в сила през следващия септември. Въпреки че родителите ще могат да отстраняват децата си от уроци, фокусирани върху секса, съдържанието на уроците за връзките между еднополови е задължително.

     Според Stonewall, по време на уроците по дизайн и технологии, учителите трябва да използват знамето с цветовете на дъгата, за да помогнат на 5 до 7-годишните да научат имената на цветовете. Указанието е, преподаването за лесбийски, гей и транссексуални връзки и хора да бъде интегрирано във всички училищните дисциплини. Друго предложение е, еднополови двойки да се използват като пример, когато децата се учат да броят в часовете по математика.

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/7d300e42-13ad-11ea-b97d-3a49c0ea7ce7?fbclid=IwAR0TQgqbgCLJD1lpmH4cH_ni0CrH2IktPnenuj4GchVcfc0maeNybjvRJRI

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment