/ април 8, 2020/ Институции, Новини, НПО-ПРОЕКТИ И ФИНАНСИРАНЕ, Положение в другите държави, Статии/ 0 comments

2 април 2020 г., Washington Examiner

Хиляди предприятия бяха принудени да затворят врати, докато щатите се борят с пандемията. Бизнес дейностите, считани от «съществено значение», обаче получиха възможност да бъдат изключение и в повечето щати това са и центровете за семейно планиране Planned Parenthood .

Гигантът за аборти( Американска федерация за планирано родителство – PPFA) все още функционира във всеки щат, но в Тексас временното затваряне на клиники за аборти (с изключение на спешни медицински случаи) е било подкрепено от Апелативния съд  на 5-ти кръг (този съд може да отмени решенията на по-долните съдилища или да ги запази). Охайо, Алабама, Айова и Оклахома последваха Тексас, като се аргументираха с това, че щатите трябва да насочат всички медицински ресурси в борбата срещу коронавируса, но групите, подкрепящи абортите, бързо заведоха съдебни дела, за да забавят влизането в сила на забраните.

Междувременно, вратите на Planned Parenthood за  семейно планиране са все още отворени. Либералните щати твърдят, че абортът е услуга от съществено значение, тъй като се квалифицира като здравна грижа, а някои по-центристки щати просто са се хванали на измисленото твърдение, че семейното планиране преди всичко е доставчик на здравна услуга и след това център за аборти.

Самите решения на тези центрове обаче подкопават тази представа. Миналата седмица гигантът за аборти избра да затвори много от своите здравни центрове поради опасенията от коронавируса и пренасочи ресурсите си към клиники за аборти, които, според съобщенията, изпитаха подем в бизнеса през последните няколко седмици.

«За да осигурим здравето и безопасността на нашите пациенти, персонал и общество, Федерацията за планирано родителство в Keystone  временно затваря всички свои здравни центрове за посещения за семейно планиране  от 23 март 2020 г.», се чете в едно известие от клон в Пенсилвания. «През това време центърът в  Keystone предлага обслужване на пациенти в Алънтаун, Уилкс-Баре, Уорминстър, Рединг, Йорк и Харисбург единствено за услуги за аборти».

Planned Parenthood за Югоизточна Пенсилвания публикува известие, в което се казва: «От 25 март 2020 г. временно затворихме нашите здравни центрове, за да гарантираме здравето и безопасността на нашите пациенти, персонал и общност». Въпреки това, над това известие, се появява банер с надпис: «COVID-19 UPDATE: Нашите центрове за аборти са отворени!»

Здравните центрове на компанията биха могли да останат законно отворени в повечето щати, тъй като те се фокусират почти изключително върху осигуряването на основни медицински ресурси – тестване за ППБ (болести предавани по полов път), услуги за бременни и ваксини. Те дори биха могли да помогнат в борбата срещу COVID-19 чрез споделяне на основни предпазни средства с местните болници. Но гигантът за аборти избра да закрие здравните си центрове и дори се опита да набере средства за този циничен ход, който за пореден път разкрива истинските му приоритети.

Това би трябвало да постави край на приказките на онези, които твърдят, че абортът не е центъра на мисията на организацията и че тя е насочена основно към здравето на жените.

За съжаление, само няколко щата са имали смелостта да предизвикат гиганта за аборти. Чакалните в клиниката за аборти вероятно спомагат за разпространението на коронaвируса дори и сега.

Федерацията за семейно планиране не е организация от «същественo значение». Никога не е била.

В действителност, когато на организацията беше даден шанс да подпомогне основната борба срещу заплахата за общественото здраве с ресурси или помощ за преуморени лекари и медицински сестри,  вместо това те избраха да затворят здравните си центрове и да се съсредоточат върху абортирането на бебета. Не би трябвало да е изненада, че Организацията за семейно планиране ни най-малко не се грижи за опазването на човешкия живот.

Източник:  https://www.washingtonexaminer.com/opinion/coronavirus-exposes-planned-parenthoods-biggest-lie?inf_contact_key=4b8defdd3e0f3f6e6f92eacedb2655f3cc0558ed5d4c28cbfab114022b1ec50d

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment