/ февруари 3, 2020/ За родители, Институции, НПО-ПРОЕКТИ И ФИНАНСИРАНЕ/ 2 comments

01.02.2020 г., ИА Красная весна

Родителите нямат право да предават своята идеология и идентичност на децата си. Това заяви Антоний Тодоров, професор по политология в Нов български университет, на форума «Семейството в демократичното общество», който се проведе на 31 януари в Софийски дом в София, съобщава кореспондентът на ИА Красная весна.

«Всяко новородено има вродени права. Родителите не могат да предават своята идеология или идентичност на децата», – съобщи пред участниците във форума Антоний Тодоров, съветник на бившия президент на България Георги Първанов.

Също така професорът заяви, че «децата не са собственост на родителите».

На въпрос, зададен в залата «Имат ли приоритет обществените ценности над семейните?», Тодоров отговори: «Разбира се! Не можем да оставим децата във властта на родителите и техните предразсъдъци», а също така «една общност не може да има пълен суверенитет».

«Ако съществува конфликт между разбиранията на семейството и обществените разбирания, то право е обществото. Родителите и децата са равни пред закона. Децата и родителите са пълноправни и равни пред закона членове на обществото », заяви Тодоров.

Според професора, реакцията на обществото относно разрушаването на основите му от антисемейни лобистки инициативи, представлява доказателство за нарастващо неравенство, а не защита на ценностите «гневът в обществото срещу закона за социалните услуги за деца представлява резултат от това нарастващо неравенство, а не реакция на отхвърляне на самия закон».

Напомняме, че през есента в София се проведоха протести на стотици родители против отнемането на български деца в чужбина. В Италия училищен психолог, разпитвайки момичето София, чиято майка е българка, а бащата италианец, стига до извода, че семейството ú не я възпитава правилно. Социалната служба, позовавайки се на жалбата от училището, взима детето. В продължение на месеци родителите не могат да видят дъщеря си. Това не е единичен случай. Протестиращите настояваха българските власти да защитават и да се намесват активно за разрешаването на такива проблеми.

Антоний Тодоров, сн. Уикипедия

Допълнение от екипа на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”:

https://www.facebook.com/events/509230736392928/

Дискусията под надслов „Семейството в демократичното общество” бе организирана от БОЛД Българска общност за либерална демокрация, една нова инициатива на Българския хелзинкски комитет, и бе представена така: В последно време в нашата страна се развива дискурс за семейството и семейните ценности, доминиран от консервативно-традиционaлистки нагласи. Той е част от глобална кампания срещу либерално-демократичните идеи, включително правата на човека и равнопоставеността на половете. Демократичните граждански организации, включително правозащитни, не успяват да се противопоставят на тези движения и широко се възприемат от обществото като губеща страна в една разгръщаща се по цял свят война на култури. Те дори търпят обвинения, че имат интерес да разделят децата от семействата им и да рушат традиционното българско семейство в името на чужди и враждебни интереси.

Събитието e част от започваща кампания на БОЛД по темата за закрилата на детето и семейството – „За крила на децата“.

Модератор на форума бе д-р Красимир Кънев, Председател на Български хелзинкски комитет.

Дискусията включваше:

Проф. Антоний Тодоров, НБУ: „Кога детето пораства, и кога има права?“.

Калина Зафирова, Координатор, Петъци за бъдещето: „Домашното насилие над децата“.

Д-р Димитрина Петрова, Председател на Инициативния комитет, БОЛД: „Държавата ще ми вземе детето! Кой се страхува от социалните услуги?“.

Доц. Валентина Георгиева, СУ „Климент Охридски“: „Семейството – традиция и развитие“

Шокираща е наглостта на либералите да наричат всички останали невежи и необразовани, като в същото време се „борят“ за правата на хората. 

Източник: http://rvs.su/novosti/2020/helsinkskiy-komitet-v-bolgarii-hochet-zapretit-roditelyam-vospityvat-detey?fbclid=IwAR0AcgAWpgmLDy2gnb5ogwaOrFXYBw5u4TISkjbU1FJqSlz8FwXUZTq5EXM

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post