/ май 20, 2020/ За родители, Институции, Новини, Отнемане на деца, Статии/ 0 comments

14.05.2020 г., Даниел Уол

В условията на световна пандемия, Службата за закрила на деца и възрастни в Швейцария продължава да подлага на тормоз и произвол семейства в нужда и да подпомага отнемането на деца.

Кантоналният съветник Стефани Ритчард иска да привлече към отговорност Службата за Закрила на децата и възрастните  / Долина Гой. Тя изброява недостатъци в примерния случай на баща от гр.  Дорнах.

Подадена жалба за надзор: „Подпомагане при отнемане на дете“

 След непрекъснатата критика към Службата за Закрила на децата и възрастните ( КESB ) Дорнек-Тирщайн / долина Гой  –  кантоналният съветник на Солотурн Стефани Ритчард подава надзорна жалба до правителствения съвет. Тя се оплаква от „произвол“ и „много системни недостатъци“.

Oбвиненията се събират в Службата за Закрила на децата и възрастните и в общината  (DTTG), при президента на Службата – Ролф Егеншвилер.

 Не само професорът по спешност Анелис Мюнх, бивш член на комисия към Службата за социално осигуряване в Солотурн (ASO), признава в органа „затворена система на власт“, „мрежа от съмишленици“ и „произволни действия“. Кантоналният съветник на Солотурн Стефани Ритчард също получи около 100 случая, в които трябваше да открие „системни дефекти“. Кантоналният съвет се задълбочи в един от трите примерни случая, към които се обърна и Баз (Баз на 24 март). Сега службата е подала жалба до правителствения съвет срещу президента на Службата за Закрила на Деца и Възрастни  Ролф Егеншвилер от Дорнах.

Това е случаят с баща в Дорнах, който никога не е правил нищо на двете си деца – но в крайна сметка е разрешено да ги вижда само четири пъти годишно, като част от така наречените контакти за запазване на родовата памет. Случаят излезе в медиите под заглавие „Тате, къде си?“.

 Спорно за случая: Службата за Закрила на Деца и Възрастни го възлага на пристрастен експерт, президентът отказва да говори с бащата след анализа на случая от страна на Ритчард и привлича майката за съучастник.

Въпроси относно отговорностите

Сега правителственият съвет на Солотурн трябва да отговори на две страници A4, пълни с въпроси. Първоначалният тон от жалбата: „Защо говорим за закрила на детето, след като няма конкретно предложени решения относно него от страна на KESB, не желаят да бъдат и предоставени, принципът на субсидиарност между институциите не се взема предвид от властите, тъй като родителите не са задължени да го правят. Напротив, родителите все още са възпрепятствани да предприемат коригиращи действия, ако (уж) има опасна ситуация за детето? Кой е отговорен, ако родителят-кооператор е маргинализиран и родителят, който не сътрудничи, се насърчава да действа? Защо властите подкрепят родителя, който причинява тежка вреда на детето със своите несъдействащи стратегии? Защо властите подпомагат отвличането на деца?“

И накрая, кантоналният съветник Ритчард също се обръща към ръководителя на службата Ролф Егеншвилер: „Президентът на КЕСБ Ролф Егеншвилер подходящ ли е за тази управленска роля?“ , който отговаря при запитване: „Не желая да коментирам нищо в текущия процес на надзор.“

Източник:

https://www.bazonline.ch/beihilfe-zur-kindsentziehung-560837907776?fbclid=IwAR1Mu6uzaZDhmSt4pij_K84JDToveA81BArxIkBSeng0yTZzq4uYcjvq_9Y

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment