/ юни 4, 2020/ Новини, Педофилия, Статии/ 0 comments

THE TROUBLE WITH BEING BORN (2020)

Филмът е премиерно представен на филмовия фестивал „Берлинале 2020“. В него се разказва за баща, който е изгубил 10-годишната си дъщеря преди 10 години. За да я замести, той си взима робот, който е програмиран като дъщеря му и се играе от 10-годишна актриса. В лентата се разказва за сексуалната връзка между бащата и андроида-момиче, което замества дъщерята на педофила. Филмът е посрещнат с погнуса и отвращение.

„Проблемът да бъдеш роден” насърчава културата на изнасилване, малтретирането на деца и педофилията. Този филм е абсолютно отблъскващ и въпросът е това ли е типът „забавление“, който се произвежда през 2020 г.?

Още от първия миг, когато Сандра Уолнър пусна снимките и звука  от филма си „The Trouble With Being Born“ вече се знаеше, че тук нещо не е наред. Размазани дървета, скърцане и писък от глас, който звучи като дете, но и робот,  и така се стига до първият малък ужас, който се увеличава значително в хода на филма.

Тогава се появяват дете и баща в голяма къща насред гората. Лято е и е ваканция. Отвън, детето, момиче на име Ели, разказва неща, които нямат смисъл. Поне още не. Баща и дъщеря са сами, но въпреки слънцето и лятото, атмосферата е хладна и странна. И скоро разбирате: детето не е човек. По-скоро замества този, който вече не съществува. Дъщерята на Георг (Доминик Варта) е изчезнала отпреди 10 години. Съпругата му също вече я няма. Но сега роботът Ели е там и представлява съвкупност, която е като дъщеря му от една страна, но от друга – не е. Роботът прилича точно на 10-годишно момиченце, защото всъщност се играе от 10-годишната актриса Лена Уотсън. Мъжът нарича робота „Ели“, а тя го нарича „татко“. Въпреки че сексуалната връзка, която мъжът има с Ели във филма, се подразбира, няма съмнение, че бащата наистина има сексуални отношения с нея. В една особено тревожна сцена Ели лежи гола на тезгяха.

 За роботите не важат същите правила като при хората. Можете да ги използвате, да ги оформите, да ги тъпчете с информация. Те винаги са там, правите каквото искате с тях, никога не са в лошо настроение. Перфектно, така да се каже, да получите всичко, което искате, а също и да отсвирите основните етични правила. И така Уолнър продължава да описва предполагаемата любов на бащата и тя става повече от просто страховита и прекрачваща границите.

Във филма бащата сексуално малтретира робота андроид. Би било тревожно, независимо на каква възраст изглеждаше той, но фактът е, че е предназначен да бъде 10-годишно момиченце. За да стане още по-лошо, Ели има за цел да замени действителната дъщеря на мъжа, което ни кара да вярваме, че бащата е насилвал сексуално преди дъщеря си. Ужасяващото ни подозрение се потвърждава, когато Ели има спомени, които са били програмирани в нея от бащата от действителната памет на дъщерята: гласът на Ели се чува казвайки „Мама не трябва да знае всичко.“

Накратко става извратено. В класическия сексуален смисъл, но преди всичко  в човешкия смисъл.

И така Ели скоро се превръща в копнежна фигура, която трябва да облекчи страданието като кибернетичен почитател на т.нар си баща.

Светът на Сандра Уолнър е студен и безплоден, индустриален и самотен. И всички тук изглежда страдат и копнеят. Обреченост е да бъдеш просто човек.

Изглежда са предприети стъпки за защита на младата актриса Лена, защото тя носи силиконова маска и перука, не само да скрие самоличността си, но и да ѝ помогне да разбере по-добре, че това е само роля, която играе във филма. 

Това прави ли сексуалните отношения между бащата и нея по-поносими за гледане? Или такава връзка е подходяща да бъде обект на филм? Абсолютно не!

„Проблемът да бъдеш роден” насърчава културата на изнасилване, малтретирането на деца и педофилията. Този филм е абсолютно отблъскващ и въпросът е това ли е типът „забавление“, който се произвежда през 2020 г.?

Източник: https://www.eviemagazine.com/post/a-german-film-about-a-man-and-his-robot-daughters-sexual-relationship/?fbclid=IwAR3IZp7SrZdlJZP5IqluD6r8TFUlb_-niGMKRkYI0UyLMeP-pRcXZbKyVaA

Източник: https://www.kino-zeit.de/film-kritiken-trailer-streaming/the-trouble-with-being-born-2020?fbclid=IwAR18SY2sVfyWhczIdyqZBrkMmK-1Whxs9349KhsXileR4jY1EazbEBfdIgo

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment