/ май 3, 2020/ Новини, Статии/ 0 comments

24 април, 2020г., MICAIAH BILGER, TYLER, TEXAS 

Католически епископ категорично отхвърля короноавирусна ваксина, за която да се използват части от абортирани бебета.

епископ Джоузеф Стрикланд

Католическият епископ Джоузеф Стрикланд не се страхува да говори срещу аборта и тези, които го подкрепят.

В писмо от четвъртък Стрикланд призовава хората да се изправят твърдо срещу «злата практика» да се използват части на бебешко телце за разработването на ваксини, според Church Militant.

«Не е морално допустимо да се използват мъртвите телца на тези деца за лечение на глобалната пандемия, само защото престъплението аборт се счита за законно в нашата нация», пише той. «Категорично тази практика е зло!».

Епископът казва, че доскоро не е осъзнавал колко всеобхватна е станала тази практика, въпреки че учените имат достъпни по-етични алтернативи.

«Призовавам ви да се присъедините към мен СЕГА, като страстно и в молитва се изкажете против тази практика», пише Стрикланд.

По-рано през тази седмица LifeNews съобщи, че поне две компании използват клетъчни съединения, създадени от клетките на абортирани бебета, за да разработят ваксина за коронавируса.

Водещите католически епископи на САЩ отговориха на новината с писмо, призоваващо Администрацията по храните и лекарствата (FDA) да гарантира, че ваксините се произвеждат етично.

Стрикланд повтори призива им, като ги помоли настойчиво да се свържат със законодателите и да настояват те да прекратят «незаконния и аморален характер на всяко използване на останките от абортирани бебета за изследвания».

«Освен това трябва да настояваме фармацевтичните компании да се съобразят с това законодателство», продължава той.

«Вярвам, че това може да стане важен градивен елемент на една култура на живот, която елиминира покварата от икономическата печалба, която много лесно е заразила индустрията за аборти».

«Учените, с които съм говорил, ме уверяват, че няма медицинска необходимост от използване на абортирани деца, за да се разработи така необходимата ваксина, която да ни предпази от този специфичен щам на коронавирус“, пише той. „За щастие, налични са етични средства и могат да се окажат също толкова ефективни при разработването на ваксини; пъпни клетки, плацентарни клетки, стволови клетки от възрастни и други източници на клетки, включително дори тези от насекоми, осигуряват напълно осъществими пътища към ефективна ваксина».

Про-лайф лидерите също така изтъкнаха, че са налични етични алтернативи на тъканите от абортирани бебета, включително плюрипотентни стволови клетки и тъкан от плаценти, пъпна връв и околоплодни води. През 2018 г. администрацията на Тръмп създаде грант (безвъзмездна помощ) на стойност 20 милиона долара, за да инвестира в тези алтернативи за етични изследвания.

Освен това някои учени твърдят, че изследванията с използване на абортирани части от телцето на бебето са  били неуспешни.

Стрикланд призова семействата да изискват ваксини, произведени етично.  Д-р Стейси Трасанкос, изпълнителен директор на Института «Св. Филип», каза на Church Militant: „Епископ Стрикланд моли всички нас, цялата човешка раса, да се изправим заедно с него и да кажем: «Няма да убивам деца, за да живея!».

Гласът на Стрикланд в името на живота е силен в САЩ. През 2019 г. той подкрепи призиви за отлъчване на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо и други така наречени католически политици, след като те превърнаха в закон радикалния законопроект за абортите.

През 2019 г. той също подкрепи призиви за отлъчване на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо и други така наречени католически политици, след като те приеха в закона радикален законопроект за абортите.

Активистите за аборти се опитват да се възползват от коронавирусната криза, като настояват за финансиране на абортите като част от правителствените разходи, дерегулиране на лекарствата за аборт и изследвания, използващи абортирани части от бебешки телца. През март Washington Post изтъкна оплакванията от анонимни учени, които твърдят, че изследванията на коронавируса са възпрепятствани от нови ограничения от страна на администрацията на Тръмп относно използването на абортирани части на бебешки телца в изследвания, финансирани от данъкоплатците.

National Review съобщава, че законодателите от парламента и сената, които са против аборта,  изпращат писма до администрацията на Тръмп, в които казват на лидерите да се ангажират категорично с ликвидирането на неетичните изследвания.

«В разгара на продължаващата криза с COVID-19 жалбите срещу решението ви да спрете финансирането на изследвания с абортирана фетална тъкан достигнаха връхната точка», се казва в писмото на Камарата. «Тези критични молитви, обаче, повтарят неверни твърдения и разкази, които дълги години натрапват полезността на абортираната фетална тъкан в изследванията…».

Наскоро Институтът Шарлът Лозиер отбеляза, че в момента се извършват изследвания върху поне 60 потенциални лечения на вируса с материали, които не идват от абортирани бебета.

Източник: https://www.lifenews.com/2020/04/24/catholic-bishop-rejects-coronavirus-vaccine-using-aborted-baby-parts-i-will-not-kill-children-to-live/?inf_contact_key=6294b592964d70afdab0e2676cf4951eb7af0999dac2af6212784c39e05d2aef

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment