/ април 7, 2020/ Видео, За родители, Новини, Статии/ 0 comments

И аниматорите от Netflix засегнаха темата за борбата с детското правосъдие

31 март 2020 г., РВС

The WILLOUGHBYS

На 23 март компанията Netflix пусна трейлър към новия анимационен филм «Семейство Уилоуби» (The WILLOUGHBYS), в който деца, които са в конфликт със своите родители, стават мишена на социалните служби, предава Игромания.

https://www.netflix.com/bg/title/80239482?preventIntent=true&fbclid=IwAR05BENqz57YKcKSz-xykG_0NqO85jhP_e8SvHJ_JDx8bF2QMes42geHgG0

Анимацията, създадена в специфичен стил, е базирана на едноименната детска книга, в която родителите в семейство Уилоуби не обичат своите деца и не им обръщат внимание.

Децата, от своя страна, изпращат родителите си на измислено пътешествие и общуват с «бодипозитивната» си бавачка (бодипозитивизъм – социално течение, което учи на положително отношение към своето тяло, неговото пълно възприятие и свободно самоизразяване). В този момент към децата интерес започва да проявява социалната служба, зад чийто образ може да се разпознае Американската служба за закрила на детето. Децата се опитват  да си върнат семейството и да открият родителите си с помощта на бавачката.

Коментар на РВС: Ако се съди по трейлъра, анимационният филм едва ли може да бъде отнесен към кинопродукциите, подходящи за малкия зрител. Но самата тема за противодействие срещу социалните служби и съхраняването на родните семейства е достатъчно неочаквана за съвременната американска култура, изпълнена с пропаганда на съвсем други ценности, далечни от традиционните семейни идеали. 

Източник: https://rvs.su/novosti/2020/borba-s-yuvenalnoy-yusticiey-doshla-i-do-amerikanskih-multiplikatorov-iz-netflix?fbclid=IwAR0VASknSbDXFwI2rv8uiG2mx27ZqKdlET0ZpI23OQZiP72cKAxDAuvwwsk

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment