/ декември 15, 2019/ Джендър образование, За родители, Институции, ЛГБТ настъпление, Новини, Статии/ 0 comments

23 март 2019 г.

Какво е Цялостно сексуално образование (Comprehensive Sexuality Education /CSE)?

Преглед :

     Цялостното сексуално образование (ЦСО/CSE) е едно от най-големите посегателства над детското здраве и невинност.

Причината за това е, че за разлика от традиционното сексуално образование, всеобхватното сексуално образование е много по-детайлно и промотира сред децата промискуитета (честа смяна на партньорите в секса) и високорисковото сексуално поведение като нещо здравословно и нормално. Програмите по ЦСО сякаш маниакално се фокусират върху това да обучават децата как да постигнат сексуално удоволствие по най-различни начини. Въпреки това иронично е, че програмите по Цялостно сексуално образование са всичко друго, но не и всеобхватни, тъй като не учат децата за всички емоционални, психологични и здравно-физиологични последици от безразборната сексуална активност. Крайната цел на ЦСО е да промени сексуалните и половите норми в обществото, ето защо то би могло по-точно да се нарече “образование по аборт, промискуитет и ЛГБТ права”. ЦСО е метод за сексуално образование базиран на “идеята за права” и промотира сексуални права на децата за сметка на тяхното сексуално здраве.  

     Има многобройни примери за много от вредните компоненти на ЦСО програмите директно от най-различни учебници за ЦСО:  https://familywatch.org/

Измамната програмна цел на ЦСО :

     Цялостното сексуално образование обикновено е обвито в невинно звучащи наименования като образование по човешки права, образование по равенство на половете или образование по сексуално и репродуктивно здраве. ЦСО обикновено се преподава на децата от най-ранна детска възраст и често това се извършва без знанието или съгласието на техните родители.

Откакто нарастна противопоставянето на програмите за Цялостно сексуално образование, тъй като родителите научават все повече за прекомерната детайлност в съдържанието им, защитниците на ЦСО станаха по-добри в замаскирането му. Например някои програми се наричат “Въздържание плюс” (англ.“abstinence plus”), като всъщност фокусът върху въздържанието е почти никакъв или отсъства, а се набляга на сексуалното удоволствие. Само защото една програма не носи точно заглавието “Цялостно сексуално образование”, не значи, че не става дума за него. Ето защо програми наречени “сексуално образование”, “образование по сексуалност”, “секс образование” или други също могат да бъдат ЦСО, ако съдържат много от вредните елементи на ЦСО без значение от наименованието.

     Нараства тенденцията все повече представители на правителства да бъдат притискани в ООН и другаде да приемат “Цялостното сексуално образование” без дори да са разгледали съдържанието или разбрали същността му. Всъщност има няколко случаи, в които посланици на ООН са манипулирани да изнасят речи на трибуната на ООН в подкрепа на ЦСО като решение на много световни проблеми, без да си дават сметка за какво се застъпват.

     По-късно, когато разбират какво всъщност съдържат програмите на ЦСО, остават поразени, защото осъзнават до каква степен чрез него се разпространяват радикални сексуални идеологии и поведения, които са в конфликт с религиозните и културните ценности на повечето хора.

 Тук може да видите откъси от програми на ЦСО/CSE:  https://familywatch.org/

Кой разпространява или печели от ЦСО /CSE?

     Цялостното сексуално образование се промотира от могъщи и уважавани организации като Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), Международна федерация по семейно планиране (IPPF), Съвет на САЩ за информация и образование по сексуалност (SIECUS) и ООН агенции като Световна Здравна Организация (WHO), UNAIDS, ЮНЕСКО, УНИЦЕФ и UNFPA. Дори Световната Асоциация на момичетата гидове и момичетата скаути (WAGGGS) разпространява ЦСО.

     Също така ЦСО настоятелно се промотира в ООН и в националните законодателства от платени лобисти на мултимилионни организации и бизнеси (най-успешната, от които е Международна федерация по семейно планиране (IPPF)), които печелят от услуги, които предоставят на млади хора и възрастни, които са сексуално активни. Не е необичайно за тези лобисти да станат част от официалните делегации на ООН без правителствата да разбират лъжовната програмна цел на ЦСО, която лобистите възнамеряват да подпомагат.

     Доходоносни “услуги за сексуална и репродуктивна здравна грижа” могат да включват сексуално консултиране, семейно планиране, контрацепция, презервативи, аборт, тестване и лечение на полово преносими инфекции, превенция и лечение на ХИВ/СПИН, също и свързаните с тях фармацевтични продукти, ваксини и т.н. Ранната сексуализация на децата чрез ЦСО може да създаде клиенти до живот, плащащи за тези услуги, ето защо това е сериозен бизнес.

     Как ООН делегация бива компроментирана от лобист на ЦСО, който успява да се внедри в представителството на Уганда може да видите тук: https://familywatch.org/fwi/NGO_manipulates_Uganda.cfm

     Международната федерация по семейно планиране и агенциите на ООН използват 10 стъпки, за да манипулират африканските правителства да приемат всеобхватното образование по сексуалност. http://familywatch.org/fwi/documents/CSE_10_steps_001.pdf

     Кой промотира, финансира и печели от всеобхватното сексуално образование можете да разберете тук: https://familywatch.org/fwi/CSE_philosophy.cfm

 Погледнете фактите и решете за себе си

     Защитниците на програмите по цялостно сексуално образование твърдят, че освен всичко останало, тези програми ще намалят бременностите сред тийнейджърите и полово предаваните инфекции и, че не сексуализират децата. Въпреки това, докато разглеждате документацията в този уебсайт, включително и разследването на ЦСО програми, можете сами да прецените дали тези твърдения са верни или точно обратното би могло да е истина. И запомнете, залогът е здравето и невинността на нашите деца.

FAMILY WATCH INTERNATIONAL

Източник: https://www.comprehensivesexualityeducation.org/what-is-cse/?fbclid=IwAR3l1jQIqPPawK-9gSvE90Q8UVFLmPfAXIeBCf2QlMuQoTHmSRtvzjqtCpA

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment