/ ноември 26, 2019/ За родители, Законодателство, Институции, Новини, Статии/ 0 comments

Карин Йекел, 22.11.2019 г.

Интересна гледна точка на д-р Карин Якел относно работата на социалната служба Югендамт

     „Основната задача изглежда е шпионирането и разследването на неуспешни родители и най-тайното, понякога брутално отвличане на деца и допускането детето да бъде отгледано в професионалното, удобно за държавата приемно семейство, от което често няма връщане към собственото му семейство.“
www.karin-jaeckel.de  

     Служителите на социалната служба Югендамт се подозират, че действат по антиродителски начин и вместо преди всичко да се грижат за благосъстоянието на майките, те всъщност са едни услужливи изпълнители на гигантска детска индустрия за отчуждение, които дори не се срамуват от това  да вземат с чиста съвест пари за доставката на деца.

     Двойките се страхуват да имат деца, защото се страхуват да не направят нещо нередно и децата им да бъдат отвлечени.

     Младите родители се страхуват безгрижно и  спокойно да прекарват времето с децата си . Те избягват голотата в присъствието на деца, защото някой може да ги заподозре за „злоупотреба с дете“.

Родителите, живеещи в граничната зона, са по-склонни да си купят крем за рани, защото се страхуват някой да не разбере, че бебето им има рани. Едно бебе с рани може да предизвика съмнение за пренебрегване или друго родителско отчуждение.

     Родителите вече не се осмеляват да отидат при педиатъра, защото той е освободен от задължението за поверителност пред социалната служба, а синината по тялото на детето може моментално да предизвика съмнението за малтретиране на деца.

     Учителите съобщават за поведенчески проблеми, които намират за подозрителни.

     Родителите са хвърлени в затвора, защото не искат да оставят децата си да участват в уроците по сексуално образование в училище, а социалната служба го тълкува като нарушаване благосъстоянието на децата.

     Съседите се призовават да докладват на социалната служба,  ако усещат или виждат нещо съмнително при общуването и отношението на другите с децата им. Самото подозрение е достатъчно и задължава службата за младежки грижи да отнема децата.

     А отвличането на деца означава: тайно настаняване на детето с непознати, забрана за контакт с детето, раздяла, отчуждение, сърдечна болка, понякога някой и друг час за разговор, занимаващи се под егидата на югендамт родители, които се смятат за професионални супер родители, и бой, борба, и пак борба срещу крилата на вятърната мелница на властта.

      От коварните разходи за принудително настаняване на детето, отвлечено от собствените му родители и изтощителната борба на всички инстанции на съда…

 Да не говорим за задължението за пълно мълчание …. “

Карин Йекел,
http://karin-jaeckel.de/ .

Източник: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1476160375865086&id=100004134128808

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment