/ януари 14, 2020/ Новини, Положение в другите държави, Статии/ 0 comments

7.01.2020 г., Катя Колменарес, Берлин

846 деца са били сексуално малтретирани в Берлин през 2019 г.

Броят на сериозните сексуални престъпления в Берлин се увеличава. Прокуратурата разглежда всяка година повече случаи на изнасилване, насилие и принуда.

Докато престъплението „сексуален тормоз“ е отчетено в 694 случая през 2018 г., 784 случая е имало само от януари до ноември през 2019 г.

„Това, което е особено шокиращо, е фактът, че толкова много деца в този град са жертви на сексуално насилие“, заяви депутатът от FDP Марсел Луте (42), който поиска числата от вътрешната администрация.

Марсел Луте (FDP) говори на пленарно заседание в Камарата на представителите в Берлин (снимка в архива: picture Alliance / dpa

За 2019 г. е отчетен само броят за децата под 14-годишна възраст. Той е невероятно висок. Засегнати са 846 деца.

Луте осъжда големия брой на малтретирани деца в Берлин: „През 2018 г. 115 деца, всички на възраст под шест години, са станали жертва на сексуално насилие“.

Луте казва: „За децата в Берлин рискът от сексуално насилие е многократно по-голям от това да бъдат ударени от кола. Все пак говорим много по-малко за тези отвратителни постъпки – това най-накрая трябва да се промени. Ние трябва да защитим децата много по-добре.”

Политикът призовава за информационни кампании и защита на превенцията, подобно на образованието за трафика.

Като цяло сексуалното насилие в Берлин не изглежда да е нарастнало, но за сметка на това е станало по-брутално. Общият брой на жертвите намалява леко от 2018 до 2019 година.

Но броят на жените и мъжете, някои от които са жестоко малтретирани и жертви на най-сериозни изнасилвания, се е увеличил драстично.

Източник: https://www.bz-berlin.de/berlin/846-kinder-wurden-2019-in-berlin-sexuell-missbraucht?fbclid=IwAR23WUA1PEurKVka-5scsCkoNPEe8ZXQjq6FcPniUSpxiz2bNsWAVYD-cew

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment