/ март 23, 2020/ За родители, Новини, Положение в другите държави, Статии/ 0 comments

13.01.2020 г.

Според датското правителство, децата, отстранени от семействата си, трябва да могат да откажат да общуват с родителите си, съобщава датският медиен портал TV 2 на 12 януари.

Според министъра на социалните и вътрешните работи Астрид Крейг, децата трябва да имат приоритет и първо място в нашето законодателство, мнението на детето трябва да стане по-значимо от родителското.

Както и да имат право да прекъсват отношения с биологичните си родители. „Трябва да има желание от страна на детето да общува с родителите, а не  родителите да имат право да поддържат комуникация с децата, както е днес.“

Също така Астрид Крейг уверява гражданите, че властите, в съответствие с новогодишните постановления на датския министър-председател, ще следват твърдо политика за насилствено отнемане на деца в още по-ранна възраст.

Припомняме, че веднага след празнуването на Нова година, на 1 януари 2020 г., главата на датското правителство заяви, че властта трябва да увеличи броя на децата, отнети от неблагополучни семейства.

„Все повече и повече деца ще бъдат насилствено изведени от нефункционални семейства”, заяви ръководителят на датското правителство Мете Фредериксен в сряда, на 1 януари 2020 г., в първата си реч за Нова година в Мариенборг, северно от Копенхаген, предаде TV2.

Всички ние, според премиера, сме задължени да осигурим на датските деца спокойно и безопасно съществуване.

„Ето защо трябва да оставим настрана всички съмнения и по-уязвимите деца трябва да бъдат принудително осиновени. По този начин ще позволим на малките деца да растат в безопасност с любов и стабилност .“

В словото си държавният глава се съсредоточи и върху родителите, които идват от страни, където „е разрешено насилие в отношенията с децата“.

„В Дания е забранено да биете децата си. И момичетата трябва да имат същата свобода като момчетата “, каза Мете Фредериксен.

Припомняме, че според нов доклад на Националния апелативен съвет през 2019 г., броят на заявленията за принудително извеждане на деца от семейства се увеличава ежегодно от 2007 г. насам. Преди десет години около 1200 деца са били отнети без съгласието на родителите. През 2018 г. са получени над 2700 обвинения за незаконно принудително извеждане на деца. Така за десет години броят на насилствено изведените деца се е удвоил.

https://rossaprimavera.ru/news/c55b78e0

Въпреки това, Søren Skjodt, който е председател на Асоциацията всеки ден – денонощна подкрепа за деца и младежи, не е сигурен, че увеличаването на броя на принудително отнетите деца е правилният начин.

Източник: https://rvs.su/novosti/2020/pravitelstvo-danii-deti-vprave-ne-obshchatsya-s-roditelyami

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment