/ ноември 30, 2019/ За родители, Законодателство, Институции, Новини, Статии/ 0 comments

28 ноември 2019 г., от Уил Джоунс

     С едно от най-репресивните решения в последно време Върховният съд забрани всякакви бъдещи демонстрации извън основното училище на Андертън Парк в Бирмингам срещу подкрепящите ЛГБТ учебни часове. Мотивите за това решение, които съдия Уорби дава, бяха, че протестите въздействат неблагоприятно върху учениците, жителите и служителите, като се посочват доказателства за 21 учители, които са се лекували от «стрес».

     Неговото решение ще даде възможност да се забранят всички подобни протести извън училищата и създава законно основание да се задушава каквото и да било несъгласие.

     Нека да изясним какво точно се случи. Училището, окуражено от своя заместник ръководител, ЛГБТ педагог, активистът Андрю Мофат (който е избрал да работи в училище, в което по-голямата част от децата са от мюсюлманската общност), приема образователна програма, касаеща взаимоотношенията и равенството, чието съдържание противоречи  не само на ислямската и библейската вяра, ами и на ценностите на родителите, които не желаят ЛГБТ лобито да определя сексуалното образование на децата им.

     Не е учудващо и е разбираемо, че родителите излязоха на протест.

Можете да прочетете разказа на Белинда Браун за техните тревоги и целта на конкретната програма тук:

     Държавата в лицето на общинския съвет и съдебната система откликна, като забрани протестите на родителите и за основание посочи стреса, който изпитвали учителите. От кога става така, че стресът за тези, срещу чиито действия се протестира, е причина за ограничаване на основното право на свобода на словото, правото на събирания и мирни протести??

      Въпреки че страданията на учителите трябва да бъдат приети със състрадание и разбиране (кой знае колко са «щастливи» от учебната програма, за която са инструктирани да изпълняват?), това не трябва да е за сметка на правото на родителите да протестират. В този смисъл, не трябва да се допуска да се стига до протест, който би могъл да разстрои някого. Може ли да се забранят протести, които биха засегнали чувствителността на лекари, медицински сестри, банкери, депутати?

     Толкова за трудно извоюваното право на свобода на словото, което е определяща черта на съвременната цивилизация. Новосъздаденото право «да не бъдеш разстройван» обезмисля борбата за свободно слово на първенци като Пейн, Уилкс и Коббет.

     Общинския съвет на Бирмингам твърди, че на протестите «антисоциалното поведение е ескалирало». Но протестиращите сами се погрижиха за обществения ред, като осигуриха присъствието на полицията и така потвърдиха, че протестите са законни и мирни.

     Стигайки до това доста странно и хвърчащо с оглед на доказателствата решение, съдия Уорби, твърди, че «училището не насърчава хомосексуалността». Но точно това и прави – целият смисъл на ЛГБТ приобщаващото образование е активно да одобрява и насърчава хомосексуалните и други избори за начин на живот като еднакво логични варианти.

     Разказът на бившата журналистка от ВВС Шели Чарлсуърт за програмата No Outsiders, която се използва в Андертън Парк, не оставя много основания за съмнения, че именно популяризирането на хомосексуалността е това, с което се занимават:

     «Три от книгите в ЛГБТ направлението са твърдо ориентирани към гей отношенията или към това да бъдеш гей баща. Учебната цел в King and King, история за двама крале, които се женят, предназначена за четвъртокласници, е да се разбере защо хората се женят. Но в учебните пояснения вниманието се концентрира върху еднополовите бракове и научаването какво е гей и лесбийка. Целта при And Tango Makes Three за петокласници е да се научат да приемат хора, които са различни. В книгата два мъжки пингвина се влюбват и искат да излюпят яйце. Успяват и се грижат за малкото заедно. Това е друга действително и силно антропоморфизирана история. Учителите използват Гугъл, издирвайки «гей животни в зоологически градини», за да ги показват на класа си. Същото е и с My Princess Boy. Истинската история се използва идеята да стигне до съзнанието на децата, като нещо важно.»

     В документите на Белинда Браун в TCW описването на промиването на мозъка не е преувеличено.

     Решителността на Андертън Парк да наложи тази програма за преподаване изглежда изключва конструктивен диалог с родителите или всеки опит да се вземат предвид техните проблеми.

     И все пак в новото Ръководство за RSE става ясно, че «училищата трябва да се консултират с родителите при разработването и преразглеждането на тяхната политика. Училищата трябва да гарантират, че политиката отговаря на нуждите на учениците и родителите и отразява общността, която обслужват».

     Освен това се казва, че „религиозният произход на всички ученици трябва да се взема предвид при планирането на преподаването, така че темите, които са включени в основното съдържание в това ръководство, да се обработват по подходящ начин. Училищата трябва да гарантират, че спазват съответните разпоредби на Закона за равенството от 2010 г., според които религията или вярата са сред защитените отличителни белези “.

     Изглежда, че Андертън Парк се е провалил по всички точки, поради което родителите са недоволни и протестират. Или по-скоро бяха недоволни, докато тежката десница на държавата не се стовари върху тях.

     Не трябва да има необходимост от протести. Но отказът на училището да се ангажира с родителите или да прояви разбиране към техните притеснения, показва точно защо правото на протест е от съществено значение – това е последното средство, с което училищата да бъдат спрени да потъпкват правата на родителите върху образованието на децата си.

     26 ноември 2019 г. ще завърши като черен ден за свободата в тази страна – денят, в който една все по-авторитарна държава, както изглежда, робува на мощно и нетолерантно ЛГБТ лоби, попречи на родителите да застанат извън училището на собствените си деца и  да изразят недоволството си от това на какво учат децата им.

     С всеки изминал ден истината става по-ясна:  в бъдеще няма да се толерира никакво несъгласие.

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment