/ март 29, 2020/ За родители, Институции, Новини, Положение в другите държави, Статии/ 0 comments

25.08.2019 г., ИА Красная весна

Скандалът на национално ниво избухна през юли, когато в Пенсилвания предприеха инициатива за прехвърляне на деца в приемни семейства, ако родителите им закъснеят с плащането на училищните обяди, съобщи на 24 август ИА Красная весна, позовавайки се на вестник The Philadelphia Inquirer.

Това е крещящ, но не единствен случай, пише вестникът. В окръг Чери Хил (Ню Джърси) училищните власти наредиха на училищата да дават за обяд по един сандвич, ако закъснялото плащане на храна надвишава 10 долара, а недоплащане от 20 долара означава, че ученикът няма да получи нито закуска, нито обяд, докато дългът не бъде погасен.

Ако задължението на ученик от началните класове в град Глостър в същия щат достигне 20 долара, той има право само на сандвич, а с дълг от 50 долара, напълно се лишава от храна.

Областните училища в щата Ню Джърси се опитват с всякакви средства да принудят родителите да изплатят дълга си, които са застрашени, между другото, от перспективата за административно разследване за „насилие над деца“.

Критиците наричат „позор” ​​политиката за наказване на ученици, чиито родители може да не могат да платят сами и не отговарят на условията за преференциални цени или безплатни закуски и обеди, предоставени като част от федералните програми.

Това поставя печат върху децата, показвайки, че те са различни. И това е срамно„, – казва Адел ЛаТурет, ръководител на организацията „Борба с глада в Ню Джърси“.

Въпреки това, отбелязва вестникът, има практика за затягане на подхода. В един от най-големите училищни квартали във Вашингтон, със 7 400 ученици, образователните власти са получили право да завеждат дела за закъснели плащания и да ги насочват към Държавната администрация за децата и семействата, която разследва твърденията за пренебрегване или злоупотреба от страна на  родителите.

Източник: https://rvs.su/novosti/2019/gosshkoly-ssha-zavtrak-ne-oplachen-rebenka-v-priemnuyu-semyu

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment