/ април 3, 2020/ Институции, Новини, Статии/ 0 comments

Идентифицирани са 90 заподозрени в мащабна операция, разкриваща онлайн детска сексуална експлоатация

31 март 2020 г.

Прессъобщение

Чрез разследване на белгийската страна с помощта на Европол, полицията по света залови глобален кръг за детско насилие, в който са замесени над 40 държави. Четирима от заподозрените са осъдени днес от белгийски съд.

Случаят беше иницииран от федералната съдебна полиция в Източна Фландрия  (Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen), след като при домашен обиск откриха над 9 милиона снимки и видеоклипове на сексуално малтретирани деца.

Повечето от кадрите не са били виждани в обращение преди това от органите на реда.  Белгийските следователи, заедно с Европол, започват операция в цяла Европа и извън нея, наречена „ГАРГАМЕЛ” (Operation GARGAMEL), подозирайки, че произвеждат свои собствени. Иззетите графични и видео материали по време на разследването, са използвани от оперативните групи към Интерпол, чрез които са идентифицирани 70 деца и 30 заподозрени. Белгийската Федерална съдебна полиция успя да идентифицира 60 заподозрени, от които 24 в Белгия, и 40 жертви, което прави общо 90 заподозрени и 110 жертви.

Някои от заподозрените вече са изправени пред съда в редица други държави. В Австралия заподозрян е осъден на 15 г. затвор.

Очакват се повече арести и спасени в световен мащаб, тъй като полицията в над 40 държави изучава разузнавателните данни, съставени от Европол, и информацията предоставена от Федералната съдебна полиция в Белгия.

Източник: https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/90-suspects-identified-in-major-online-child-sexual-abuse-operation

https://www.sott.net/article/431785-90-suspects-identified-in-major-online-child-sexual-operation

Превод за „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Още новини на: https://daspasimdecatanabulgaria.org/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3/

Youtube канал: https://www.youtube.com/channel/UCKOVTk1mhRTh3oyw5qz9Gow…

Проект на „НАЦИОНАЛНА ГРУПА – РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА”

Share this Post

Leave a Comment